Jonathan Coote | izlenimler

Warren and Mahoney Architects

World Architecture Festival 2018 | Projenin öne çıkan özellikleri

Lincoln Üniversitesi ve AgResearch Ortak Tesisi, eğitim, araştırma ve tarım endüstrisi arasında bir köprü kuruyor. Projeye iki yıllık istişare süreci ile başladık; ortaya çıkan tasarım; iş birliği, inovasyon ve sürdürülebilirliğin gücünü ortaya çıkaran çeşitli bakış açılarını bir araya getiriyor. 

İşverenin, tasarım ortaklarının ve yerel halkın iş birliği yapmasından etkilenen WAF jürisi, projenin, “peyzajın hem kültürel anlamı hem de fiziksel tezahürü ile derin bir ilişkisi olan bir bina” ortaya çıkmasına izin verdiği değerlendirmesinde bulundu. 

Bu proje, Warren and Mahoney olarak işverenler ve onların paydaşlarıyla yaptığımız çalışmalara yaklaşımını sembolize ediyor. Çalışma sürecimiz tasarım öncesi konuşarak tarafların birbirini karşılıklı anlaması, fikirlerimizi cömertçe paylaşmak ve nihayetinde insanları birbirine bağlayan alanlar yaratmaya dayanıyor. Bilim adamları, akademisyenler ve endüstri arasındaki araştırma paylaşımının önündeki engelleri aşma misyonuna sahip bu tasarımı görmekten heyecan duyuyoruz. Woods Bagot’un eğitim ve çalışma dünyasındaki küresel liderliğini destekleyen paydaşlarımızı kutluyoruz. 

Jüri, projenin başarısının – anlam ve zekayla bütünleşmiş çekici bir tasarım olduğunu – tüm ortaklarımızın sıkı sıkıya katılımından kaynaklandığı değerlendirmesinde bulundu. 

İzlenimler

Dünya Mimarlık Festivali, dünya çapında tanınan tek ödül programı. Bu etkinlik, iş birliği potansiyeli kişilerle yüz yüze görüşme ve uluslararası üne sahip kuruluşlarından çok sayıda sunum izleme fırsatı sunuyor. WAF temel olarak dünyanın her yerinden gelen mimarların karmaşık toplumsal, ekonomik ve çevresel sorunları çözmeye çalıştığı entelektüel bir fikir forumu. Bu bize, küresel açıdan önem teşkil eden bu koşullar ile ilgili olarak kendi konumumuzu belirleme ve test etme ortamı sağlıyor. 2019’daki festival için şimdiden sabırsızlanıyoruz.