Tim Gledstone
Squire & Partners

Vitrin Mimarisi

Başla

Marka değerini ve verilmek istenen ana mesajı kavramak üzerinde çalışıyoruz. Markanın geleneksel ve kalıplaşmış vitrin tarzından koparak diyalog ve etkileşimi teşvik eden bir tasarım yaratmaya odaklanıyoruz.​

Vitrin mimarisi ile mimari projeler arasındaki farklar

Konular, müşterinin spesifik taleplerini karşılama ve program / bütçe sınırları içerisinde çalışma açısından benzerlik gösteriyor. En temel fark, araştırma ve geliştirme için daha az bir zaman dilimi olması ve bu kısa süreç içinde yenilikçi bir proje ortaya çıkartmanın zorluğu diyebilirim. Bütçeler, mimari projeler ile kıyaslandığında daha kısıtlı, bu durum kaliteli bir tasarım dahilinde sorun olabiliyor. Bunun yanında müşteriler önemli bir tasarım söz konusu olduğunda özel yapım vitrin tasarımları için bizimle iletişime geçiyorlar. Mimari disiplinimiz marka kimliği yaratmak ve geliştirmek üzerine kurulu, ancak vitrin mimarisinde mevcut marka kimliğini tasarıma taşımak daha önemli. Müşterilerimize her zaman markalarının temel unsurunu sunuyor ve farklı düşünme odaklı ilerliyoruz ki bu oldukça heyecanlı bir süreç.

Bir mimarın gözünden, vitrin mimarisi sürecinin önemli noktaları

Öncelikle; örnek olarak Noel, bir marka yıl dönümü veya yeni bir koleksiyonun lansmanı olsun, marka değerlerini ve verilmek istenen ana mesajı kavramak üzerinde çalışıyoruz. Markanın geleneksel ve kalıplaşmış vitrin tarzından koparak diyalog ve etkileşimi teşvik eden bir tasarım yaratmaya odaklanıyoruz. Sonuç olarak, etkileyici bir tasarımla sevinç ve şaşkınlık yaratmayı hedefliyoruz.

Materyaller ve teknikler

Detay ve materyallerin seçimi markanın temel değerleriyle doğru orantılı, bu nedenle üst kalite detay ve materyallere odaklı bir mağaza için bu nitelikleri cesur bir şekilde ifade etmek üzerine çalışıyoruz. Kurulum sürecinde 1 metre, 25 metre ve 100 metreye kadar uzaklıktan dikkatleri üzerine çeken, görselleri yansıtan ve yayan materyaller kullanarak çeşitlilik ve ölçeklendirmenin gücünden faydalanıyoruz. Vitrin, yanından geçerken ve çevresinde dolaşırken değişkenlik gösterirken aynı zamanda mağazanın içinden veya dışından görülebilir şekilde tasarlanıyor.

Squire and Partners, yeniliğe ve ayrıntıya dikkat çekme odaklı ilerliyor. Brooks Brothers, Maria Luisa ve Linda Farrow projelerinde temel marka değerleri, kendi değerlerimizle yakından bağlantılı.

Uluslararası iş birlikleri

Öncelikle ülkenin imalat uzmanlıklarına odaklanıyoruz. Örneğin, Şanghay’daki Maria Luisa için “Mermer Mankenler” söz konusu olduğunda Çinli ustalar 3D baskı teknolojisi ile heykeller yarattılar. Cam kristal figürler için Çek Cumhuriyeti’nde uzman bir cam üreticisi olan Lasvit’le beraber çalıştık. Modelleme takımımız süreçlerin paralel olması adına keresteden replika bir figür üzerinde çalıştı. Brooks Brothers’ın “Altın Avize”sinin tasarım sürecinde bir araya getirilen 800 el yapımı dökme koyun figürü; haritalar, çizimler ve modelleme sonucunda ortaya çıktı ve bu süreç Milano’da bulunan Marangoni Design ekibiyle birlikte gerçekleştirildi. Bilgisayar ve maketler aracılığıyla oluşturulan bir dizi test tasarımı kurulum sürecini kolaylaştırıyor gibi gösterse de, her bileşen tasarımdaki konumuna göre etiketlendi ve kurulum hala hatrı sayılır bir vakit alıyor.

Vitrin mimarisinde standartlar

Sağlam temeller üzerine kurulu Squire and Partners, yeniliğe ve ayrıntıya dikkat çekme odaklı ilerliyor. Brooks Brothers, Maria Luisa ve Linda Farrow projelerinde temel marka değerleri, kendi değerlerimizle yakından bağlantılı. Her vitrinde bir araya gelen detaylara verilen özen ve dikkatin vitrin mimarisine yaklaşımımızda markaya sunduğu pozitif etki, başka markaların bizimle iletişime geçmesini sağlıyor. Her iş birliği sürecinde taze, yenilikçi ve heyecan verici çözümler sunuyoruz.

Aynı tasarımın farklı ülkelerde sergilenme süreci

Brooks Brothers’la iş birliğimiz sürüyor. Regent Street’te yer alan vitrin, “Altın Koyun” (Golden Fleece) figürünün 3D tasarımı da dahil olmak üzere; iki orijinal avizenin Milano, Osaka ve Tokyo’da uluslararası bir tura çıkmasını sağladı. Ayrıca “Altın Koyun”, simgeselliği ile Noel ağacı süslemesi olarak kullanılıyor. Brooks Brothers’ın 200. yaşını kutladığı bu yıl, Golden Fleece yılı olarak seçildi. New York City, Times Meydanı’ndaki Noel ağacı, yüzlerce sınırlı üretim el üfleme cam tekniğiyle yapılmış altın koyun ile süslendi ve dünya çapındaki tüm büyük mağazalarda 200 adet altın koyundan oluşan avizenin özel bir versiyonu sergilenmeye devam ediyor. Bu tasarımın yüzlerce mağazada tüm dünyaya yayılması, kurulumun kolaylığı ve tutarlılığı için basitleştirilmiş bir sistem ihtiyacı doğurdu.