Hyperloop TT Yolcu Kapsülü

PriestmanGoode, Airtificial

HyperloopTT

Kapsül “Quintero One” neredeyse tamamen HyperloopTT’nin özel yapım çift katmanlı akıllı kompozit malzemesi olan Vibranium™‘dan inşa edilmiş. Tasarım, ilk ticari hatlardan birinde kullanılmadan önce ilave montaj ve sisteme entegrasyon için HyperloopTT’nin Fransa Touluse’daki araştırma ve geliştirme merkezine teslim edilecek.

Tam Ölçekli Yolcu Kapsülü

İspanya’da üretilen dünyanın ilk tam ölçekli yolcu kapsülü Hyperloop, optimizasyon için Toulouse Ar-Ge tesisine doğru yola çıkmaya hazırlanıyor. Kapsülün tasarımı, dünyaca ünlü taşımacılık tasarımı danışmanlık firması PriestmanGoode ve HyperloopTT’nin ortağı olan ve kompozit uzmanı Carbures ile Airbus ve Boeing dahil birçok önde gelen firmaya üretim yapan mühendislik firması Inypsa’nın birleşmesiyle oluşan yeni firma Airtificial iş birliği ile yaratılmış.

Kapsül “Quintero One” neredeyse tamamen HyperloopTT’nin özel yapım çift katmanlı akıllı kompozit malzemesi olan Vibranium™’dan inşa edilmiş. Tasarım, ilk ticari hatlardan birinde kullanılmadan önce ilave montaj ve sisteme entegrasyon için HyperloopTT’nin Fransa Toulouse’taki araştırma ve geliştirme merkezine teslim edilecek.

Kapsüller yolcular için güvenli ve uyumlu bir ortam yaratmak üzere, kullanım tabanlı deneyimler için uyarlanmış iç mekanlarla tasarlanmış. Her kapsül 30 metre uzunlukta olup 28 ile 40 yolcu taşıyabiliyor.

Kapsüller yolcular için güvenli ve uyumlu bir ortam yaratmak üzere, kullanım tabanlı deneyimler için uyarlanmış iç mekanlarla tasarlanmış. Her kapsül 30 metre uzunlukta olup 28 ile 40 yolcu taşıyabiliyor. Kabin içinde yan panel ve tavanlarda yolcuları bilgilendirmek için geniş dinamik sanal pencereler bulunuyor ve aynı zamanda giriş alanları, yolculara yiyecek içecek servis yerlerinin yanı sıra tuvaletleri de içeriyor. Sistem her 40 saniyede bir kapsül hareket edecek şekilde 1223 km/saat maksimum hız ve tam verimle çalışması halinde tek hatta günde 164.000 yolcu taşıyacak kapasitede tasarlanmış.

Ayrıca, HyperloopTT kapsül güvenliği için Vibranium™ adı verilen yeni bir kaplama malzemesi geliştirmiş. Karbon fiber ve gömülü sensörler kullanılan bu yeni akıllı malzeme, alüminyumdan sekiz kat ve çelik alternatiflerinden on kat daha güçlü olup sıcaklık, entegrasyon, bütünlük ve daha fazlasına ilişkin kritik bilgileri kablosuz olarak anında iletiyor. Aynı zamanda ağırlık açısından da çok hafif. Yaklaşık olarak çelikten beş kat, alüminyumdan ise 1,5 kat hafif olan malzeme, kapsülü itmek için gerekli enerji miktarını azaltıyor.