Edmunds.com New Corporate HQ

M+M Creative Studio

© Fotoworks, Benny Chan

“Silicon Beach” otomotiv enformasyon şirketinin CEO’su, her şeyden önce 600’ün üzerindeki personeline odaklanan yeni, yaratıcı bir mekan istiyordu. Onların birlikte çalışacağı, takım oluşturacağı, yaratacağı, tanımlayacağı, hayal kuracağı, işe alacağı, tartışacağı odaklanacağı ve sonuçta mevcut görevlerine en uygun olduğunu hissettikleri zaman ve şekilde çalışacakları bir mekan...

Arabalardan İlham Alan Ofis

İşverenimizin isteği gayet açıktı: “Silicon Beach” otomotiv enformasyon şirketinin CEO’su, her şeyden önce 600’ün üzerindeki personeline odaklanan yeni, yaratıcı bir mekan istiyordu. Onların birlikte çalışacağı, takım oluşturacağı, yaratacağı, tanımlayacağı, hayal kuracağı, işe alacağı, tartışacağı, odaklanacağı ve sonuçta mevcut görevlerine en uygun olduğunu hissettikleri zaman ve şekilde çalışacakları bir mekan… İki katta toplam yaklaşık 13.500 m² ve büyük hamlelerle işe başladık. Önce mevcut atriyumun çevresini dolaşım için her iki kata yönelik olarak “ekspres yol” şeklinde düzenledik. İkinci olarak 1. katta bulunan daha geniş toplantı alanları üzerine yoğunlaştık [program / tasarım unsurlarının “ana caddesi” ile birbirine bağlanan ana giriş, resepsiyon ve tüm şirketin kafe barı olan “göbek” (jant kapağı)] ve üçüncü olarak her personelin kendine ait masası olması (park noktası). Bu konu CEO için kritik olduğundan ikinci katın büyük kısmı, ihtiyaç duyulduğunda her personel için mesafeyi ayarlama esnekliği sağlayan sıra sistemlerinden oluşuyor ve ek olarak daha küçük toplantı odaları, sessiz odalar (dinlenme durakları) ve IT servis masası (pit stop) gibi çeşitli programatik gereksinimler yer alıyor.

Tasarımda, programatik kullanım kolaylığı ve çevre gruplamalarının ötesinde, her şeyi işverenin yeni dünyasına daldırmak, hareketi; akışkan biçimler ve ışıltılı malzemelerle ortaya çıkarmak, yön bulmak için “yol çizgileri”nin yardımcı olması amaçlandı.

Herhangi bir otomobilin tasarımının temeli ihtiyaçlar ve pragmatizmdir (A noktasından B noktasına gitmek); tasarımcıların her arabayı bir sonrakinden ayrıştırma çabası detaylarda ortaya çıkar. Ekibimizi motive eden düşünce bu oldu. Tasarımda, programatik kullanım kolaylığı ve çevre gruplamalarının ötesinde, her şeyi işverenin yeni dünyasına daldırmak, hareketi; akışkan biçimler ve ışıltılı malzemelerle ortaya çıkarmak, yön bulmak için “yol çizgileri”nin yardımcı olması amaçlandı. Detaylar [biri 1966 (şirketin kurulduğu yıl) diğeri 2016 (projenin bittiği yıl) model] iki Corvette’in ayna gibi parlayan paslanmaz çelikten resepsiyon masasının bulunduğu mekanın tavanına monte edilmesini de içeriyor.

Resepsiyon masasının üstünde saat yönünde birbiriyle uyumlu şekilde dönen otomobiller, arabaların hareketini simgelerken aynı zamanda, geçmiş ve geleceklerinin anlamlı bir tanımını yapıyor. İlave otomotiv tasarım elemanlarına; krom jant kapaklarından avize, test pisti videolarını oynatan monitör için arka plan dokusu yaratan krom egzoz borular, 1948 model Cadillac, “Happy Hour Bar” olmak üzere yeniden düşünülen firmanın ilk ofisinden kalma kahve istasyonu ve 2472 adet “matchbox” araba kullanılarak yaratılan firma logosu dahil.

Ayrıca hem daha geniş, sosyal hem de daha özel alanlar içeren, yaklaşık 900 m² dış merkezi avlu, bitişiğindeki kapalı alanlara yaklaşık 40 m açılabilen cam kapılar ile bağlanan yeni dinamik bir dış alan şeklinde tamamen yeniden planlandı. Atriyumda; lavanta, yasemin ve kanguru pençesi dikili 15 inç uzunluğunda saksılar, hepsi paralel çizgiler halinde çağlayan gibi akan sular (büyük ölçekli bir otoyoldaki araçların yukarıdan görünüşüne benzer şekilde), yol çizgisi görünümü sunan, değişik koreografilerde hız ve renk değiştiren gömülü LED aydınlatmalar bulunuyor.