Mekanı Büyüleyen Halılar

Üst üste binen desenler ve görsel efektler, İsveçli tasarım ekibi Front tarafından oluşturulan Parquet kilim koleksiyonunda geometrik bir bulmaca gibi bir araya geliyor. Anna Lindgren ve Sofia Lagerkvist, geleneksel zemin desen ve şekillerini, yeni çizgiler ve renklerle ustaca birleştirerek, düzensiz şekiller ile vurgulanan ve üç boyutlu görünen halılar tasarlamış.

Dört ile sekiz kenarlı basit geometrik figürleri yapı taşları olarak kullanan tasarımcılar, üç ayrı tipte çift taraflı kilim tasarlamış: Tetragon, Rhomb ve Hexagon. Üç tasarım da tamamen Hindistan’daki yetenekli kadın ve erkek ustaların el tezgahlarında, saf yünden üretilmiş. Şekilleri klasik dikdörtgenden uzak olan bu kilimler, tasarımları ve renkleriyle bulundukları mekânı görsel olarak büyütüyor.

Tetragon; gri, mavi, sarı, pembe ve koyu yeşil renklerin dengeli bir karışımıyla bu koleksiyonun en renkli kilimi. Rhomb, daha az açılı konturlarla sarı, gri ve beyazla ifade edilen daha koyu renk aralığına ve daha organik bir şekle sahip. Hexagon ise turuncu ve kırmızı tonlardaki dikey çizgilerle bölünmüş kübik motiflerle görsel illüzyon yaratıyor. Her üç model de iki farklı ebatta sunuluyor.