leftover materials
MELISSA ACKER INDUSTRIAL DESIGN

Kaynakların Verimli Kullanımı

Kentsel alanlardan atık yönetimi ile uzaklaştırılan sonbahar yaprakları, selülozun eklenmesiyle, açık gözenekli, ses emici akustik panellere dönüşüyor. Yapraklar, yapıştırıcıya gerek kalmadan, sadece yeşil atıklardan (örneğin Noel ağaçları) da elde edilebilen selüloz ilavesi ve kağıt yapımında kullanılan bir üretim süreci ile açık gözenekli bir kompozite dönüştürülüyor. Sadece Stuttgart’ta, her yıl yaklaşık 1500 ton yaprak ve 400 ton Noel ağacı birikiyor.

Mantar benzeri görünüm ve yaprakların korunmuş doğal kokusu panellere sadece kavramsal değil, aynı zamanda elle tutulur bir dokunuşta bulunuyor. Her panel asimetrik altıgen şeklinde soyutlanmış ağaç yaprağı formunda. “Yaprak damarları” sayesinde panelden panele veya serbest düzenlemeler yapılabiliyor. Ayrıca rastgele görünen panel kompozitler de geliştirilmiş.

Modül bağlantıları için pirinç vidaları kullanılmış. Bunlar herhangi bir alet kullanmadan elle kolayca vidalanabiliyor ve aynı zamanda ortasında bulunan delikleri sayesinde panelleri duvara monte etmek için de kullanılabiliyor. Tasarım, boyutu ve şekliyle, günümüzde popüler olan tropik ev bitkilerine göndermede bulunuyor